woensdag 6 mei 2009

Laat maar fikken

Het OCMW gaat branddetectoren plaatsen in rusthuis Villa Letha in Lede. Via onderhandse procedure werden verschillende firma's aangeschreven. De beste bieder levert en plaatst de detectoren voor een totaal bedrag van 8.045 euro. Opmerkelijk is dat geen enkele firma uit Lede gevraagd werd een bestek op te maken.

Dit onopvallende bericht is de tristesse zelf. Mijn schoonvader zit in dat rusthuis. Een gebouw van eind de jaren 60 waar nog steeds overal “enkel glas” in zit, waar de gasten geen eigen toilet hebben, waar - als je op een kamer de warmwaterkraan van een lavabo opendraait - gegarandeerd brandwonden oploopt en waar schijnbaar al 50 jaar geen branddetectoren in zitten?

Ondertussen is het slechts bestuurde OCMW van Vlaanderen en omstreken (pas recent hebben ze de gigantische boekhoudkudige puinhoop met ontbrekende rekeningen en een ontbrekende ontvanger door een bedrijf laten opruimen) aan het discussieren over een nieuw rusthuis dat er binnenkort zal moeten komen (dat horen we toch al laatste 10 jaar). De huidige plannen zijn veel te duur … enfin we zijn er nog niet.

Gelukkig (sic) stopt men er nu – net voor de hopelijk spoedige sloop -  branddetectoren in.  Het recenste verbeteringswerk was trouwens een nieuw bureau voor de rusthuisbeheerder … bureau dat de man waarschijnlijk niet veel gebruikt (hij is altijd aan de toog te vinden).

Ondanks deze tristesse wel geen enkel slecht woord voor het uitvoerend personeel dat de best mogelijke zorgen verleend!

Een reactie posten