woensdag 6 mei 2009

De Nieuwe Nerds zijn helemaal geen nerds.

Generatie Y is geboren na 1980. Het zijn de twintigers die nu na hun studies het bedrijfsleven aan het binnensijpelen zijn. Dit is de generatie die is opgegroeid in een digitaal tijdperk en voor wie het digitale eerder de norm dan de uitzondering vormt. Ze vinden technologie dan ook een ‘way of life’ en zijn absoluut niet onder de indruk van de IT die ze aantreffen in hun nieuwe werkomgeving.

Gen Y geeft geen fluit om hiĆ«rarchie. Zij leven volledig in het netwerk. Ze denken verticaal in plaats van horizontaal.  ‘Staying connected’ is voor hen essentieel. Het netwerk is hun leven. Dit zijn de mensen die bijna een derde van hun leven op het internet zullen doorbrengen. Maar dit zijn ook de mensen die totaal niet kunnen snappen hoe de ouwe generatie kan over­leven in hun bedrijfsleven met zulke achterlijke systemen.

Vroeger waren wij, die van informatica, de ‘Distributors of Cool Stuff ’, de nerds. Binnen IT zijn de oude nerds met hun systemen net het omgekeerde aan het doen dan waar ze ooit groot mee geworden zijn: innoveren. Onder die IT’ers van 35 en ouder zijn er nog een paar die nooit volwassen zullen worden en blijven spelen met nieuw (en helaas soms enkel met nieuwe gadgets) maar het gros is toch zo o zo conservatief.
Een reactie posten