woensdag 22 april 2009

Ken uw eigen emailadres

In onze sector verzamelen we nogal wat emailadressen die we dan hergebruiken om mailings te doen. Zelden of nooit zijn de mensen gedwongen om een emailadres op te geven. Als ze er toch doe gedwongen worden, dan is het omdat we hen iets terug moeten mailen op hun vraag. Dus in onze bestanden geen fictieve adressen als a@a.com en gaat-u-niet-aan@hotmail.com.

We hebben het dus hier over adressen die de mensen zelf intikken in webformulieren.

Tussen de 2 en de 2,5 % is niet instaat zijn eigen adres foutloos in te tikken. Ik schat dat ongeveer 1/3 gewone typo's zijn zoals mijn.naam@kynet.be i.p.v.  mijn.naam@skynet.be of park.eyskens@gmail.com i.p.v. mark.eyskens@gmail.com Dat betekent dus dat 1,5 tot 2 % van alle adressen fout zijn omdat de eigenaar zijn eigen adres niet kent. Binnen die categorie is de meest voorkomende fout naar mijn inziens het verkeerd gebruik van punten, liggende streepjes.

Door de jaren heen worden ook adressen opgestapeld in eigen systemen zonder dat de mensen dat zelf intikken. Hier heb je dus niet alleen te maken met typo's maar ook met niet correct ingevoerde adressen … genre @Gmail.com tikken i.p.v. @mail.com. De fouten zijn echter ondergeschikt aan het verlies wegens “niet meer geldig/bestaand adres”. Zelfs in vrij “jonge” bestanden kom je in de buurt van 20% uitval.

Een reactie posten