maandag 27 april 2009

113 km in de Vlaamse Ardennen

Voor het eerst meer dan 100 km gefietst en dan nog in de Vlaamse Ardennen. 113 km om precies te zijn en dat is de “groene lus” van de Ronde Van Vlaanderen.

Zondagmorgen om 8:15: de twee mountainbikes (met noppenbanden) in de camionette van Lode steken en rond 9 uur parkeren bovenaan de Muur in Geraardsbergen. Dat boodt dan meteen het plezante vooruitzicht dat het  binnenrijden een lastig stukje zou worden.

Gelukkig een winterregenjasje meegenomen en de eerste 3 uur hebben we dat nodig gehad: miezer, miezer, miezer. Eerder had ik met de mtb al een paar keer 60 à 70 km tourritten in het veld gefietst maar op de weg meer dan 100 en dan nog met die hellingen … dat was nieuw. ik nam me voor om het rustig aan te doen. Dus letten op de hartslagmeter en altijd voldoende klein trappen. Dat is redelijk gelukt want ik was wel moe maar zeker niet “kapot” of “verkrampt” na aankomst.

We hebben het ritje wel niet helemaal volgens plan afgehaspelt: ergens op het eind zijn we in Schorisse de Langestraat richting Ronse ingereden wat ons tot in Ronse, Eigenbrakel en Ellezelles leidde in plaats van een binnendoor. Misschien hebben we daarmee een hellingtje minder dan voorzien gehad. Maar goed, met de gemiddeld 22 km per uur waren we best tevreden.

Een reactie posten