donderdag 16 april 2009

Ehealth

Er is vandaag nogal wat te doen over 'Roekeloze plannen rond eHealth'  en de privacycommissie die bezwaren uit tegen de medische kruispuntbank eHealth.

image

Tja, sommige mensen zijn soms waanzinnig soepel om allerlei privéspul op internet te zetten – al dan niet bewust -  en andere mensen willen absoluut niks delen ook niet als dat enorm veel efficiënter zou zijn. Ik kan mijn eigen medische gegevens moeilijk zelf bijhouden wegens weet ik veel hoe ik dat moet ordenen en toegankelijk maken voor anderen. Dus ik zou het niet erg vinden als mijn huisarts in mijn dossier bij de specialist (wiens naam ik vergeten ben) eens zou kunnen kijken. Ik zou het niet erg vinden als een andere specialist dan naar het dossier van X jaar geleden zou kunnen teruggrijpen om te zien wat toen de conclusies waren. 

Al die pipo’s die zo met privacy begaan zijn, die zullen dan ook geen delhaizekaart hebben, die willen dan ook niet dat ze als snelrijders automatisch geflitst worden, die willen heiliger dan de paus zijn.

Zou het niet kunnen dat bepaalde medische groepen liever ongecontroleerde medische consumptie zien dan beter beheer en toezicht? Dit soort kruispuntenbanken zijn noodzakelijk.

Een reactie posten