zaterdag 24 oktober 2009

Goedkope vliegtuigtickets vinden

Een vakantie is nog zo plezant als je goedkope vliegtuigtickets op de kop kunt tikken. Als je perfect weet waar je naar toe wil lukt dat wel na wat googelen.

Het is echter een stuk moeilijker als je niet weet welke luchthavens er bv. in Italië zijn (een dertigtal!) en als je daarvoor op verschillende sites van prijsvechters (Ryan Air, Easyjet, Vueling, Wizzair, …) moet gaan zoeken. Die prijsvechters vliegen vaak op kleinere vliegvelden buiten de grote steden en het is niet altijd duidelijk bij welke steden die luchthaven liggen. Dus je bent dan uren aan het noteren en vergelijken.

Nu is er www.Qfly.nl De site is ook perfect bruikbaar voor wie wil vertrekken van op een Belgische luchthaven.

Qfly is dus een zoekmachine voor low-cost vliegtickets. Het is de eerste zoekmachine waarbij je geen bestemming hoeft in te vullen, en dus puur op prijs kunt zoeken. Je geeft aan hoeveel je maximaal wilt uitgeven en wanneer je ongeveer wilt reizen. De site presenteert alle prijzen dan op een interactief Google Maps kaartje.

Hoe werkt die site? Je vult in vanaf welke luchthavens je ongeveer wilt reizen (dus inclusief luchthavens binnen bijvoorbeeld 150 kilometer). Dan geef je óf aan hoeveel je maximaal wilt besteden, óf waar je naar toe wilt. Tot slot vul je in wanneer je (ongeveer) wilt vertrekken en hoe lang je wilt blijven. Qfly doorzoekt dan alle tickets. Je kunt de resultaten op een kaartje vergelijken en de resultaten verder filteren; bijvoorbeeld op vertrektijd, specifieke luchthavens of maatschappijen. De boek-links verwijzen direct door naar de website van de maatschappij.

Een reactie posten