zondag 23 januari 2011

Waarom tegen betogen

Ik ben tegen betogen om een paar redenen:

  1. ik ben te lui en te oud om mijn zondagnamiddag hier aan te spenderen. Ik heb in mijn leven genoeg betoogd. Ik steun dit project liever via deze blogpost.
  2. ik vind het wel wat jammer dat ze de Belgische kleurtjes gebruiken om hun project te kaderen: ze hadden evengoed Vlaamse leeuwkes, Waalse haantjes en Brusselse lelies in een collage kunnen gooien. Ik associeer die Belgische kleurtjes veel te veel met conservatief belgicisme en heimwee royalisten. Dus ik had liever de slogan “Eenheid baart macht” gezien dan “Eenheid maakt macht”.  Hopelijk wordt hun initiatief niet te veel gerecupereerd door hen die niks willen veranderen aan dit BelgiĆ«.

Ik vind dus dat de organisatoren gelijk hebben.

Ik neem gewoon hun ordewoorden over:  “Moedeloos moeten wij aan de zijlijn toekijken hoe het politieke circus verschillende partijvoorzitters opvoert en weer terugtrekt; hoe koninklijke besluiten argeloos in de wind worden geslagen en de raad van verschillende getalenteerde en onzelfzuchtige, onafhankelijke onderzoeksorganen genadeloos in de grond worden geboord. Dit politiek machtsspel, waar enkel de koppigen en halsstarrigen kunnen winnen, is te ver gegaan. Wij kunnen het niet langer aanvaarden! Het is in de matiging dat zich de werkelijke politieke moed schuilhoudt, niet in het volhouden van het eigen grote gelijk.”

Bart De Wever en de N-VA hebben op veel domeinen gelijk maar ze moeten stoppen met de Calimero uit te hangen. Evenzeer moeten de Waalse Socialisten wat meer visie hebben. Waar zij voor staan, dat permanente cliƫntelisme en de mensen naar de mond praten, leidt op termijn enkel tot decadentie en verval.

 

image

Een reactie posten