woensdag 30 december 2009

Drupal en SharePoint

Veel webbuilders en agencys zweren bij drupal en vinden SharePoint maar niks.

Veel reclameboys praten met webbuilders en vinden dan ook dat drupal de max is en SharePoint maar niks (net zoals ze pc’s maar niks vinden en zweren bij Apple).

Een ding is zeker en daar twijfelt niemand aan (ook de drupal-fans niet) : met SharePoint kan je veel meer op gebied van document management (en BI). Maar mensen die puur web bouwen hebben die docman niet nodig dus baseren hun oordeel daar niet op.

Er is ook een bepaalde “hype” rond drupal: mensen die van dicht of van ver nog nooit met drupal gewerkt hebben vinden dat fantastisch.

Het neutrale instituut cmswatch zegt daar ondermeer het volgende over: http://www.cmswatch.com/Trends/1616-Drupal-Hype

Wie technisch wil vergelijken kan terecht op www.cmsmatrix.org. Daar wordt vergeleken wat beide producten kunnen en SharePoint heeft daar meer dingetjes in het groen staan dan drupal.

1 opmerking:

Anoniem zei

goh, elk z'n niche zeker?

voor een fancy community-site zou ik geen sharepoint aanraden (maar misschien wel sitecore, als het voor een .net-boite is).

en anderzijds: voor een document-gebaseerd intranet zou ik geen drupal voorstellen (maar misschien wel alfresco, als het een java- of "open source"-boite is).