dinsdag 5 oktober 2010

als het huwelijk niet meer gaat moet je scheiden

Gisterenavond laat nog naar 4 journaals gekeken. VRT, VTM, RTBF en RTL.

Het is niet voor te stellen hoe erg het gesteld is met het Belgisch huwelijk. Zowel op RTBF als RTL komt het trio Onkelinx, Millequet et Javot eensgezind de rol van de bedrogen echtgeno(o)te ophangen. Niet dat De Wever dat ook niet al eerder had gedaan op VRT of VTM. Men beweert dat dit nu al 114 dagen of zoiets duurt maar eigenlijk is deze relatiestoornis al langer aan het woekeren: waar men in vorige onderhandelingen blokkeerde (geen seks vannacht = geen bhv en van die dingen) en achteraf zonder remedie verder boterde (slapen in zelfde huis maar elk in zijn eigen bed), geven beide zijden nu af en toe aan dat er voortuitgang of beterschap is …. maar niets is minder waar.

Het is compleet belachelijk op die journaals de meningen naast elkaar te beluisteren: wat men aan de Vlaamse bevolking vertelt in de journaals (en andere media) staat haaks op we men aan de Waalse bevolking vertelt. De drie Waalse musketiers herhalen het credo dat “de Belgische bevolking” wat De Wever vraagt niet echt wil en meteen dus compleet negerend dat er ook wel eens een Vlaming naar het FR-journaal luistert. De RTBF slaagt er zelfs in geen enkele Vlaming aan het woord te laten …. De pauvret√© die de Waal en de Brusselaar voortdurend voorgespiegeld krijgen door dit trio begint me ook te irriteren: aan de √©ne kant terecht pleiten voor solidariteit staat haaks op het beeld een Vlaming voor te stellen als iemand die wat … zijn rijkdom gaat claimen en de Waal gaat verarmen? Zo versterken de FR zelf het beeld dat ze exploitanten zijn van de sociale zekerheid.

Dit weekend in de 7de dag hadden we nog een charme-offensief van een paar ideale Waalse schoonzonen: hun vlotte, redelijk gematigde commentaar op het gebeuren wordt nu echter weggeblazen door de giftige commentaren in de FR-journaals. Vooral PS staat lijnrecht tegenover N-VA. Dikke De Wever tegen scherpe Onkelinx: twee partijen elk met veel macht die eerder tegen elkaar aanschuurden en nu ruzie hebben.

Zijn het pubers die elkaar probeerden te verleiden, elk hun plannen had voor een wip, sprong het ergens af en moet nu de rest van de wereld compassie hebben met hun woede, verdriet en frustratie?

Neen, de N-VA is de redelijke jonge bruid – eigenlijk een oude partij (qua gedachtengoed) die door het opportunisme van en de flaters van Leterme en Reynders (die FDF op sleeptouw nam) een jeugdig beeld kreeg – die verwikkeld in een echtscheidingszaak met de oude, wijze, belegen en lepe PS. In Vlaanderen is er een gezegde “hela, we zijn niet getrouwd met elkaar” …. en PS en N-Va zijn dat blijkbaar ook niet ontdekken ze nu pas. Maar beiden doen wel alsof. Omdat dit hun en de media goed uitkomt. Elk heeft zijn gelijk bij zijn aanhang. En elk vertellen ze regelmatig nonsens. In zo weinig mogelijk woorden. Slagzinnen. Zonder betekenis.

Als er in uw eigen vriendenkring partners van een koppel zo tegen elkaar bezig zijn, dan weet je het ook wel. Of er nu de pastoor of een huwelijksconsulent of tante nonneke aan te pas komt of niet: redelijkheid of logisch argumenteren speelt niet meer. Iedereen zit vastgeroest in zijn vooroordelen.

Wij slapen niet meer bij elkaar. Het enige dat ons nog samenhoudt is de afbetalingen die we hebben lopen. Als de ene de andere kan uitkopen voor het huis en afgesproken is wie welk kind wanneer naar de sportclub gaat voeren, gaan we uit elkaar. Zo zal het vanaf nu verder gaan. 

Een reactie posten