zondag 14 juni 2009

130 km op de MTB: de regiotour

Het is gelukt. De regiotour, 130 km mountainbike, uitgereden en niet overleden onderweg.

Ik had vorige weken een paar keer bijna 100 km gereden om me toch wat te trainen en dat heeft wat opgeleverd. In eerste instantie wat minder kilo’s en dat telt.

Het verhaal van de rit is vrij simpel: gisteren rond een uur of acht in Erpe-Mere aan Steenberg gestart met Lode en Rudi. Ignace was ziek en dus niet van de partij. Lode dacht dat het clubken van Eric van Erpe-Mere er ging zijn maar die waren er niet.

De eerste kilometers rustig proberen te rijden … zo rond de 21 km/u gemiddeld  bleek achteraf. Omstandigheden waren prima: droog, geen wind, hier en daar een plas maar geen echte modderstroken. Na bijna twee uur rijden lichte paniek in mijn darmen … oef het zijn propere toiletten in de sporthal van Nederhasselt en er staat niemand aan te schuiven. Wij nemen spetterend afscheid van Ninove en rijden richting Geraardsbergen. Ondertussen hebben we het groepje van Eric opgeraapt dat eerder dan ons vertrokken was en zijn we Rudi kwijt die voor de 70 koos en niet te overhalen was om bv. de 100 te nemen alhoewel zijn conditie prima is. Het gaat vlot, we blijven aan de bevoorradingen het groepje “Zwarte mannen” altijd net iets voor die ons dan wel telkens makkelijk inhalen en bollen rond de 21 km/u. Lode gaat af en toe vlotjes met de DZM mee en zelf doe ik het altijd rustig in mijn eigen tempo en dat moet zeker als het wat omhoog gaat.

Na de splitsing van de 100/130 is het gedaan met makkelijk rijden. Enkele steile klimmen op smalle paadjes, ik moet een paar keer de voet aan de grond zetten en Lode is weg. Rustig verder gebold, koppel gevormd met een paar mensen die mijn tempo reden en ik zie Lode pas terug aan de bevoorrading in Zottegem na 105 km of zoiets. Lode, je moet leren kloklezen of je moet ergens een stuk afgesneden hebben: dat je 40 minuten moeten wachten hebt op mij kan niet. In dit moeilijke stuk zakt mijn gemiddelde naar 16 per uur.

Het laatste stukje met weinig off road bollen we in ons eigen tempo. Wat me vreselijk op de zenuwen werkte was dat we zo op het allerlaatst nog een paar wegjes rond en om de aankomst moesten bollen … ik wou eindigen en niet nog wat rond de pot draaien. Met andere woorden …. het licht was redelijk uit.

Een douche, een Westmalle en een La chouffe verder was de pijn al vergeten … en daarjuist zelfs een half uurtje gaan joggen. 

Totale tijd op de fiets: 6:23 en gemiddeld 20,04 km/uur en pauzes inbegrepen 7:08 onderweg geweest. Volgende week zaterdag gaan we voor de 100 km in Zottegem.

Een reactie posten