donderdag 14 februari 2008

Weekend in Wellinalle foto's:
2007 05 Wellin Adriaan 50


Heb nog wat foto's van een weekend MTB in de Ardennen begin mei vorig jaar op picasa-web staan. Die heb ik eens door Animoto.com gedraaid.
Mijn digitale kiekjes na 10 klikken in een professioneel ogende videoclip: fantastisch!
U kent ze wel, die flitsende videoclips op muziekzenders als MTV en TMF. Wel, de filmpjes die u zelf produceert op Animoto.com hoeven daar nauwelijks voor onder te doen. En dat terwijl u er amper werk aan hebt, want het analyseren en renderen van de beelden gaat volautomatisch. De foto’s waaruit de clip wordt opgebouwd zult u uiteraard wel nog even zelf moeten selecteren en uploaden, met een minimum van tien stuks. Staan uw beelden al online bij een dienst als Flickr of Picasa, dan hoeft u alleen maar aan te geven waar Animoto ze kan vinden. Video’s tot dertig seconden zijn gratis en bevatten gemiddeld 12 à 15 foto’s. U kunt via Animoto desgewenst ook langere films produceren, maar die zijn betalend.

Bij een videoclip hoort uiteraard ook een streepje muziek. U kunt een van uw eigen MP3’s uploaden of een nummer kiezen uit de collectie van Animoto, waarbij u eenvoudig previews kunt beluisteren. Daarna drukt u op de knop ‘Create Video’... en is het wachten geblazen. Hoe groter de beelden en hoe meer foto’s, hoe langer het duurt om de video klaar te stomen. Het resultaat is een lekker energieke clip waarin geen effect wordt geschuwd; zooms en fade-out’s, ronddraaiende kubussen, foto’s die als bewegende panelen langs elkaar glijden... op MTV worden minder knappe dingen vertoond. Bovendien is elke clip uniek. Als u uw foto's nog eens door de Animoto-engine haalt oftewel 'remixt' krijgt u een ander resultaat.

Vanzelfsprekend kunt u uw mix ook delen met anderen, bijvoorbeeld door de clip rechtstreeks te ‘posten’ op Blogger, TypePad, Windows Live, MySpace of een van de vele andere diensten die Animoto ondersteunt. Binnenkort wil de site, nu nog in bètafase, ook nog een mogelijkheid toevoegen om de clips meteen naar een iPod of ander portable device te downloaden.
Een reactie posten