woensdag 1 juli 2009

Een kikker in de living

Halfslapend lang uitgezakt was ik rond middernacht eenzaam nog tv aan het kijken. In mijn rechterblikveld op grondniveau zie ik iets bewegen. Ik kijk en zie een dikke vette kikker, een pad dus. Hallo?! Teveel gedronken? Paddenstoelen? Dementie?

What the fuck …. snel mijn gsm en een foto want anders geloofd niemand je en dan dat beest buiten zetten. Foto ok en ondertussen wipt dat beest richting kast. Eens dat beest daaronder geraakt kan ik het niet meer vangen dus snel in de keuken een grote snijplank nemen om de ontsnappingsroutes te blokkeren … ik kom terug uit de keuken met de plank en beest onvindbaar. Plat op de buik zie ik niks onder de kast zitten wegens te donker … wie heeft er nu nog een pillamp in huis?

Ok, dan maar gaan slapen. Vrouw ligt al een tijd in bed. Ze wordt half wakker als ik er bij kruip en zeg dan maar “Er zit een kikker in de living en ik kan hem niet vangen”.  Hallo?! Teveel gedronken? Paddenstoelen? Dementie?

“We zullen hem morgenvroeg wel vangen” is een verdienstelijke poging maar houdt geen rekening met wie de baas is in huis: mijn vrouw dus. Dus opstaan en op paddenjacht nadat ik vrouw met plezier een lesje verschil kikker/pad heb gegeven. Ik had ondertussen wel de slappe lach wat mijn geloofwaardig verhaal geen goed deed zeker niet toen we beiden plat op de buik ook de kikker niet vonden.

Meneer of mevrouw, wie zal het zeggen, was ondertussen echter een halve living venster koeling aan het vensterraam aan het zoeken. Vangen ging vanzelf en dan heb ik de pad leren vliegen: beter dan doden is gewoon over de tuinmuur gooien en hopen dat ze twee tuinen verder goed geland is het gras.

Ik vraag mij af. Kwaakt een pad of zijn dat enkel kikkers?

kikker

Een reactie posten